Aţi donat:   8102000 , care ajută   211127   de copii
Aţi donat 8.102.000 €, care ajută 211.127 de copii.

Ediția 2016

Festivalul Brazilor de Crăciun 2016
Ediția a XVI-a

Doar cine a pornit vreodată de la zero poate cunoaște emoțiile cu care organizam, în anul 2001, prima ediție a Festivalului Brazilor de Crăciun. Au trecut 16 ani de atunci, 16 ani în care designeri renumiți, personalități din mediul de afaceri, diplomație, cultură și media și-au unit forțele pentru a da o șansa la educație copiilor rămași, fără nicio vină, în afara sistemului.
Pentru acești micuți, luna decembrie nu este nici luna cadourilor, nici a vacanțelor, nici a bradului de Crăciun. În timp ce familiile noastre se pregătesc, cu mic, cu mare, pentru sărbători și excursii îndelung plănuite, sute de mii de copii își freacă mâinile nu în așteptarea Moșului, ci pentru a se mai scutura de frig. Căci sărăcia golește de conținut cuvinte precum sărbători sau vacanță.


În România anului 2016, aproape 400.000 de copii nu sunt integrați în sistemul de învățământ: în loc sa fie ghidați de educatori, învățători sau profesori, își învață lecțiile în școala vieții. De peste 26 de ani, Salvați Copiii face eforturi ca, cel puțin atunci când vine vorba despre accesul la educație,
copiii din orice medii sociale să pornească la drum cu șanse egale. Mai mult decât un eveniment monden, Festivalul Brazilor de Crăciun este o cale elegantă de a strânge fonduri pentru a le putea oferi acestor copii șansa la educație, la integrarea în societate, la un viitor decent.

Cu ajutorul sponsorilor care au acceptat cu generozitate să se alăture cauzei noastre și al designerilor care au pus inspirație și pasiune în crearea celor mai frumoși brăduți, în edițiile anterioare am reușit strângerea a circa 3,3 milioane de euro, pe care i-am investit în asistarea a peste 25.000 de beneficiari. În numele lor, le mulțumim tuturor celor care înțeleg că solidaritatea poate schimba destine.

Cu fondurile strânse la ediția din 2015 – 250.000 euro – am ajutat 2.425 de copii, dar și 1.347 de părinți, care au beneficiat de servicii de asistență socială, juridică și psihologică și, de asemenea, 244 de specialiști din instituții cu atribuții în protecția copilului și educație și-au îmbunătățit abilitățile profesionale în urma sesiunilor de informare/training organizate în cadrul programului. În 2017, cu fondurile strânse la ediția 2016 vom sprijini 3.000 de copii din comunități defavorizate și familiile acestora, prin programe de tip Școală după Școală și vom întări componentele de dezvoltare personală și de consiliere vocațională.

Mihai Gafencu, Președinte Interimar
Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv

Comitetul de organizare:
Amalia Năstase, Corina Bârlădeanu, Cornel Ilie, Florentina Tararache, Laura Coroianu, Liviu Sfrija, Tereza Munteanu și Gabriela Alexandrescu.

Brazii acestei ediții sunt creați de următorii artiști :

Doina Levintza, Stephan Pelger în colaborare cu Club MedCătălin Botezatu & Școala Metropolitană ARCIrina NeacșuOmid Ghannadi, în colaborare cu Dragoș Bucur & Sofia BucurAnca Lungu (Prințesa Polonic)MATIUS Studio, cu sprijinul Philips Lighting RomâniaCosmin Florea & Cornel IlieMalvina CservenschiCoca Zaboloteanu & Krautz ProductionDorin Negrău – Rotary Club București CismigiuRoman Octavian, Creativ Interior, susținut de Fabrica de ProfileIrina Marinescu & Madeleine Artisan JewelerCătălin VăleanDhaniel Nora & SephoraMirela Bucovicean & Molecule F & arhitect Raluca Lazăr, Andra Andreescu & Patchouli FlowersAndreea Constantin (Rhea Costa)Mihaela GlăvanPhenomena & PiatraonlineCristina Vasiliu & Denis Predescu, cu sprijinul BraiconfAlexandru, Maison DADOO, cu sprijinul Sport/CoutureZenya Atelier & Joomay by Carmen VorniceluIza Van DeeRita MureșanIris ȘerbanȘtefania Mircea & Salvați Copiii.

 

Comunicat de presă (01 – 05 octombrie 2016)
Festivalul Brazilor de Crăciun 2016 – pentru al 16-lea an consecutiv, lumea bună face lumea mai bună

Comunicat de presă (02 – 22 noiembrie 2016)
De-a lungul anilor, Salvați Copiii a strâns prin intermediul Festivalului Brazilor de Crăciun aproximativ 3.3 milioane de euro, prin care au fost ajutați peste 25.685 de beneficiari

Comunicat de presă – Gala Festivalului Brazilor de Crăciun
Bilanțul celei mai de succes ediții a Festivalului Brazilor de Crăciun din ultimii 10 ani: 520.000 de euro pentru prevenirea abandonului școlar


Galerie foto

brazi:

 

conferința de presă:

 

Gala Festivalului Brazilor de Craciun 2016: